Što RADIMo u lipnju?

Što RADIMo u lipnju?

Djelatnice koje su zaposlene za pružanje pomoći u kući starijim i/ili nemoćnim osobama ,kroz provedbu projekta RADIM, zaposlene su već 4 mjeseca. Početak rada obilježili su im hladi dani i poslovi u zatvorenom. Krajnji korisnici su dobivali pomoć oko odlazaka u trgovinu i po lijekove, a većina poslova bilo je pospremanje u zatvorenom prostoru. S dolaskom toplijih dana i proljeća potreba za vanjskim aktivnostima se povećala te sada djelatnice s korisnicima vrijeme provode i u vrtovima te šetnjama. Proljetno čišćenje je završilo, a i upoznavanje djelatnica s krajnjim korisnicima. Socijalna interakcija koja se ostvaruje dolaskom djelatnica jednako je vrijedna krajnjim korisnicima, koji s veseljem dočekuju djelatnice. Osim čišćenja, pospremanja i kuhanja te pratnji i dostavi, korisnicima projekta osigurava se i podrška kroz druženje, razgovaranje i informiranje krajnjih korisnika, što mnogi od njih ističu i kao najbitniji dio usluge koja im je osigurana. Projekt se nastavlja uz sve česću pripremu voćnih kolača kod naših korisnika, koju djelatnice nerijetko i probaju!

O projektu:

Udruga za prevenciju socijalnopatološkog ponašanja mladih „PREVENCIJA“ nositelj je projekta “RADIM“  Kodni broj: UP.02.1.1.16.0333.

Projekt je odobren putem poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“, u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“  Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Trajanje projekta: 8 mjeseci (14.12.2022. – 14.08.2023.)

Projekt Udruga „PREVENCIJA“  provodi u partnerstvu s: Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod, Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška i Udrugom Centar Link 2 EU.

Ukupna vrijednost projekta je 444.960,00 kuna (59.056,34 EURA), a udio sufinanciranja iz sredstava Europske unije, Socijalnog fonda je 100% (444.960,00 kuna / 59.056,34 EURA).

Sadržaj ove objave je isključivo odgovornost Udruge za prevenciju socijalnopatološkog ponašanja mladih „PREVENCIJA“, i ne odražava nužno stav Europske unije.Za više informacija o EU fondovima posjetite: www.razvoj.gov.hr i www.strukturnifondovi.hr

admin