Dječji centar za razvoj i podršku

MRMSOSP_logo_v4

Udruga za prevenciju socijalnopatološkog ponašanja mladih „PREVENCIJA“  u partnerstvu s Općinom Okučani provodila  je  Program Dječji centar za razvoj i podršku. Prva godina provedbe  započela je 01.06.2020. godine, a program je završio 31.05.2023. godine.

Program je odobren unutar  poziva: Trogodišnji program za razdoblje 2020. do 2023. godine „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“, a 100% je sufinanciran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne skrbi. Odobreni iznos za ukupno razdoblje provedbe trogodišnjeg programa iznosilo je   570.000,00 kn

Kroz program  smo pružali usluge i osiguravali aktivnosti koje pridonose prevenciji institucionalizacije djece s teškoćama u razvoju. Uz 3 različite grupne radionice za djecu s teškoćama osiguravali smo  i stručnu podršku  dječjeg psihijatra te tretman logopeda.

Udruga „PREVENCIJA“ i Općina Okučani prepoznali su potrebu za navedenim uslugama i aktivnostima te ostvarili uspješno partnerstvo.  Program je osmišljen sukladno potrebama djece te su osigurane aktivnosti koje provode stručnjaci. Većina aktivnosti Programa održavala se u Okučanima.

admin