Danas osnaženi, sutra uključeni – uskoro počinje novi ciklus radionica

111

Udruga Prevencija upisuje polaznike u ciklus radionica za nezaposlene u Programu za razvoj i unaprjeđenje mekih i/ili transverzalnih (prenosivih) vještina koje podupiru stjecanje kompetencija koje doprinose konkurentnosti na tržištu rada koji će se provesti kroz 6 radionica.

Radionice se provode kroz projekt „Danas osnaženi-sutra uključeni“. Projekt „Danas osnaženi – sutra uključeni“ nastao je na temelju dugogodišnjeg rada s obiteljima izloženim siromaštvu, socijalnoj isključenosti i različitim oblicima materijalne deprivacije gdje je dugotrajna nezaposlenost njenih članova više pravilo nego iznimka. Sudionici će pohađati radionice u Novoj Gradiški u prostorima udruge, a po završetku će dobiti Potvrde o sudjelovanju, koje ne samo da su lijepa uspomena već potencijalnim poslodavcima pokazuju da se radi o kandidatima koji su voljni učiti i mijenjati se.

Ovime pozivamo sve nezaposlene pripadnike ciljanih skupina da se predbilježe za novi ciklus i unaprijede svoje vještine!

Napomena:

U projekt se mogu uključiti nezaposlene osobe iz Osječko-baranjske i Brodsko-posavske županije te Grada Zagreba koje nisu u sustavu redovnog obrazovanja i pripadaju jednoj od slijedećih skupina:

  • mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi
  • mlade osobe nakon izlaska iz alternativne skrbi
  • korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu
  • mladi do 29 godina nezaposleni duže od 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene duže od 12 mjeseci

 

Kako se mogu uključiti u projekt?

Nezaposlene osobe će imati priliku:

  • izraditi Individualni plan podrške u zapošljavanju
  • uključiti se u interaktivne radionice za jačanje mekih i transverzalnih vještina
  • volontirati u organizacijama civilnoga društva primjenjujući stečene vještina na radionicama
  • upisati verificirani program obrazovanja
  • dobiti individualnu podršku kroz socijalno mentorstvo

NOVI CIKLUS RADIONICA USKORO POČINJE!
Nositelj projekta je Udruženje „Djeca prva“, a provodi se u partnerstvu s Udrugom za prevenciju socijalnopatološkog ponašanja mladih „Prevencija” i Volonterskim centrom Osijek u razdoblju od ožujka 2020. godine do svibnja 2022. godine.
Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, u okviru operativnog programa Ulaganje u ljudske potencijale.

admin