Dječji centar za razvoj i podršku

MRMSOSP_logo_v4Program Dječji centar za razvoj i podršku provodi Udruga za prevenciju socijalnopatološkog ponašanja mladih „PREVENCIJA“  u partnerstvu s Općinom Okučani.

Program je odobren unutar  poziva: Trogodišnji program za razdoblje 2020. do 2023. godine „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“, a 100% je sufinanciran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne skrbi. Odobreni iznos za ukupno razdoblje provedbe trogodišnjeg programa iznosi  570.000,00 kn.

Kroz program  se pružaju usluge i aktivnosti koje pridonose prevenciji institucionalizacije djece s teškoćama u razvoju. Kroz projekt je osim 3 različite grupne igraonice za djecu s teškoćama osiguran i dječji psihijatar te logoterapeut.

Udruga „PREVENCIJA“ i Općina Okučani prepoznali su potrebu za navedenim uslugama i aktivnostima te ostavrili uspješno partnerstvo.  Program je osmišljen sukladno potrebama djece te su osigurane aktivnosti i stručnjaci koji ih provode na način da se većina aktivnosti održava u Okučanima.

Prva godina provedbe je započela 01.06.2020. godine i završava 31.05.2021. godine, a 01.06.2021. godine počinje druga godina provedbe u kojoj se nastavlja s aktivnostima kao i u prvoj godini.

Ukoliko ste zainteresirani za uključivanje djece u aktivnosti, pozivamo Vas da se javite na e mail: udruga.prevencija@gmail.com ili telefon 0997832568. Također, za više informacija posjetite internetsku stranicu:  www.prevencija.hr

v 1   DC 04   dc 5

 

admin