Centar za razvoj djece i mladih – Glazbena igraonica

logo czrdim finalelement2_A4-flatten

 

U sklopu provedbe Projekta Centar za razvoj djece i mladih, provode se i aktivnosti glazbene igraonice za naše korisnike. Nešto o tome reći će nam voditeljica glazbene igraonice Iva Sertić – Samac

Glazbena igraonica radi, pjeva, pleše, svira i igra se punom parom svaki tjedan. U glazbenoj igraonici ne samo da pjevamo i učimo pjesmice već se i igramo. Kao što znamo igra je sastavni dio života svakog djeteta. Kroz nju najbrže upoznajemo svijet koji nas okružuje, učimo o sebi i drugima. Kod glazbenih igara kod djece se razvijaju metro-ritamske sposobnosti, glazbena memorija, sposobnost reprodukcije, motorika, pamćenje, koncentracija i pažnja. Glazbena igraonica djecu upoznaje s glazbom i glazbenim instrumentima na njima primjeren način uz igru, priču i pokret, maštamo i pjevamo, obuhvaćamo sve glazbene aktivnosti uključujući i crtanje. Povezujemo glazbu s trenutnim doživljajem i učimo kako glazba djeluje na inspiraciju, improvizaciju, maštu. Pokreti i crteži su potaknuti glazbom koju slušaju.

Provedba projekta počela je 06.04.2020.godine i traje do 06.04.2022.godine. Projekt se provodi u partnerstvu s: Udruga za autizam Sunce, Udruga za rad s mladima “BREZA”, Dječji vrtić Radost i “MI” Udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju.

Ukupna vrijednost projekta je 1.470.411,00 kuna. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.470.411,00 kuna (100% sufinanciranje). Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava je odobren unutar poziva u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.2020., Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici- Faza I.

Sadržaj ove objave je isključivo odgovornost Udruge za prevenciju socijalnopatološkog ponašanja mladih „PREVENCIJA“, i ne odražava nužno stav Europske unije.

Za više informacija o EU fondovima posjetite: www.razvoj.gov.hr i www.strukturnifondovi.hr

glz 10a glaz12a glaz 11a

 

admin