Eko igraonica – Centar za razvoj djece i mladih

logo czrdim finalelement2_A4-flatten

U sklopu projekta Centar za razvoj djece i mladih provodi se ekološka igraonica. Evo što o radu u eko igraonici kaže voditeljica eko igraonice Verica Lukačević:

U ekološkim igraonicama koristili smo razne prirodne materijale (lišće, drvene štapiće, kamenčiće) kućanski otpad, ostatke papira, kartona i s.l

Cilj nam je potaknuti korisnike na razmišljanje o količini i načinima stvaranja otpada u prirodi, vodama, moru.  Na čuvanje i zaštitu šuma te na kreativne ideje za ponovnom uporabom ambalažnog i papirnatog otpada

Raznim igrama učili smo o pravilnom odvajanju kućnog otpada. Ponovnom upotrebom papirnatog i plastičnog otpada izradili smo brojne ukrase.

O važnosti ljekovitog bilja učimo sadnjom čuvarkuća.

 

eko 6mj 9 eko 6mj 8 eko 6mj 7 eko 6mj 6 eko 6mj 5 eko 6mj 4

Udruga za prevenciju socijalnopatološkog ponašanja mladih provodi projekt “Centar za razvoj djece i mladih”. Provedba projekta počela je 06.04.2020.godine i traje do 06.04.2022.godine. Dvogodišnji projekt provode u partnerstvu s: Udruga za autizam Sunce ( Nova Gradiška), Udruga za rad s mladima “BREZA” (Osijek), Dječji vrtić Radost (Novska) i “MI” Udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju.

Ukupna vrijednost projekta je 1.470.411,00 kuna. Projekt je financiran iz sredstava Europske unije, Socijalnog fonda u iznosu od 1.470.411,00 kuna. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava je odobren unutar poziva u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.2020., Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici- Faza I.
Područje provedbe projekta je Nova Gradiška, Novska, Osijek i Požega.
Projektom se osigurava pružanje socijalnih usluga u zajednici za djecu s teškoćama u razvoju, djecu i mlade s problemima u ponašanju te njihove roditelje. Osiguravanjem pristupačnosti, edukacijom stručnjaka i nabavom sustava za pružanje inovativnih oblika psihosocijalne podrške osigurat ćemo pružanje kvalitetnih socijalnih usluga sukladno potrebama korisnika u lokalnoj zajednici. Istovremeno, sudjelovanjem partnera u projektu, potičemo i širenje mreža socijalnih usluga u zajednicama u kojima iste nisu razvijene.

 

Sadržaj ovog priopćenja je isključivo odgovornost Udruge za prevenciju socijalnopatološkog ponašanja mladih „PREVENCIJA“, i ne odražava nužno stav Europske unije.

Za više informacija o EU fondovima posjetite: www.razvoj.gov.hr i www.strukturnifondovi.hr

admin